Op een van de warme zomeravonden in 2018, zaten wij na een overheerlijke BBQ sessie weer eens na te genieten. Onder het genot van een paar fantastische bieren toen het idee ontstond om onze recepten met anderen te delen op een website. Hierdoor zouden ook anderen kunnen genieten van echt goede en eerlijke BBQ gerechten. Wij vinden het zonde dat de BBQ bij veruit de meeste mensen bekend staat als een apparaat waarop je hamburgers, sate en speklappen affakkelt. Hierbij een hoop saus giet en alles vervolgens met veel bier lekker wegspoelt. Dat is zonde omdat er zoveel mooie smaakvolle en leuke gerechten uit een BBQ kunnen komen die deze compensatie helemaal niet nodig hebben.

Nu is een idee vaak heel goed na een aantal stevige biertjes!!! Maar gek genoeg waren wij na een week nog enthousiast, er werden plannen gemaakt, overzichten geschetst, namen bedacht en weer afgebrand (we blijven altijd eerlijk tegen elkaar en onze lezers) en een paar dagen later was er ook een logo. De eerste recepten werden opgeschreven, getest, aangepast en opnieuw getest tot vreugde van familie en vrienden. Bijpassende foto’s werden geschoten en er werd nagedacht over een uitstraling en gevoel dat de website moet uitstralen. Nu zie je het resultaat van deze inspanningen. Komende tijd zullen wij de website nog verder gaan vullen met recepten, mooie verhalen en foto’s.

Wij zijn beide altijd op zoek naar nieuwe uitdagende smaken en bereidingen waarbij onze passie voor BBQ, het vuur, de rook en gietijzer de boventoon voert. Ondanks dat dit heel ingewikkeld klinkt, zijn veel van onze recepten voor iedereen met een BBQ met een temperatuurmeter prima te bereiden. Wil je iets meer uitdaging? Dan vind je op onze website ook recepten waarmee je tot 20 uur aan je BBQ bent gekluisterd. Hierbij is een constante keteltemperatuur vaak heel belangrijk.

Graag willen we jou inspireren door onze passie, recepten, foto’s en verhalen te delen. We hebben een ongeremde liefde voor BBQ& en dat zal je merken ook! Door deze inspiraties hopen we dat jij ook de meest fantastische BBQ-avonden kan beleven met een beetje hulp van ons.

Heb je vragen? Reageer dan hieronder!

Mark & Mirko