Deze Italiaanse bol is (bij ons) een typische zondagmiddag-snack. Snel en eenvoudig te maken en altijd lekker, heb je afgelopen avond iets teveel lekkere biertjes gedronken? Dan helpt deze bol je er weer bovenop! Uiteraard komt ook deze bol helemaal uit de BBQ, de vulling kan je naar smaak (of wat er in de koelkast ligt) aanpassen.

Benodigdheden
Voorbereiding 30 minuten
BBQ tijd 25 minuten
Temp Indirect 200 graden
Moeilijkheid 1/5
Servings
Personen
Instructions
Voorbereiding
  1. Snijd de bovenkant van de bollen af en hol ze uit. Smeer de binnenkant in met olijfolie. Leg hierna de plakken bacon vanuit het midden over de rand van de bol.
    Gevulde italiaanse bollen van de barbecue
Bereiding
  1. Steek je BBQ aan en stook hem op tot 200 graden indirect, zorg dat je skillet (of andere pan) gelijk mee opwarmt.
  2. Bak nu de spekjes uit in de skillet.
    Uitgebakken spekjes in een skillet op de Barbecue
  3. Verdeel de uitgebakken spekjes over de 4 bollen. Breek een ei, vermeng deze met een kwart van het zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Leg hierna het ei in een bol, vul zo alle bollen met het ei-kruidenmengsel. Wanneer het er ook nog mooi uit moet zien dan meng je de kruiden alleen met het eiwit en leg je het eigeel later bovenop.
    Italiaanse bollen klaar om op de BBQ te gaan
  4. Leg nu de bollen op je BBQ en wacht ongeveer 15 minuten. Wanneer de bacon lekker knapperig begint te worden en het ei begint te stollen dan strooi je de kaas over de bollen.
    Gevulde Barbecue bollen
  5. Laat nu nog 5 minuten doorgaren zodat het ei helemaal gestold is en de kaas is gesmolten, haal ze eruit en geniet van deze stevige snack!
    Gevulde Italiaanse bol van de barbecue
Instructions
Voorbereiding
  1. Snijd de bovenkant van de bollen af en hol ze uit. Smeer de binnenkant in met olijfolie. Leg hierna de plakken bacon vanuit het midden over de rand van de bol.
    Gevulde italiaanse bollen van de barbecue
Bereiding
  1. Steek je BBQ aan en stook hem op tot 200 graden indirect, zorg dat je skillet (of andere pan) gelijk mee opwarmt.
  2. Bak nu de spekjes uit in de skillet.
    Uitgebakken spekjes in een skillet op de Barbecue
  3. Verdeel de uitgebakken spekjes over de 4 bollen. Breek een ei, vermeng deze met een kwart van het zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Leg hierna het ei in een bol, vul zo alle bollen met het ei-kruidenmengsel. Wanneer het er ook nog mooi uit moet zien dan meng je de kruiden alleen met het eiwit en leg je het eigeel later bovenop.
    Italiaanse bollen klaar om op de BBQ te gaan
  4. Leg nu de bollen op je BBQ en wacht ongeveer 15 minuten. Wanneer de bacon lekker knapperig begint te worden en het ei begint te stollen dan strooi je de kaas over de bollen.
    Gevulde Barbecue bollen
  5. Laat nu nog 5 minuten doorgaren zodat het ei helemaal gestold is en de kaas is gesmolten, haal ze eruit en geniet van deze stevige snack!
    Gevulde Italiaanse bol van de barbecue
Benodigdheden
Voorbereiding 30 minuten
BBQ tijd 25 minuten
Temp Indirect 200 graden
Moeilijkheid 1/5
Servings
Personen
Wat kunnen we hierbij eten en drinken

Wat kunnen we erbij eten ?
Het is eigenlijk al een complete maaltijd maar een stuk Fatty van de vorige avond past er goed bij

Wat drinken we erbij?
Wanneer je daar op 's middags al aan toe bent dan raden wij een lekker licht pilsje of een fris wijntje zoals een Riesling aan.