Deze Italiaanse bol is (bij ons) een typische zondagmiddag-snack. Snel en eenvoudig te maken en altijd lekker, heb je afgelopen avond iets teveel lekkere biertjes gedronken? Dan helpt deze bol je er weer bovenop! Uiteraard komt ook deze bol helemaal uit de BBQ, de vulling kan je naar smaak (of wat er in de koelkast ligt) aanpassen.
Benodigdheden
Voorbereiding | 30 minuten |
BBQ tijd | 25 minuten |
Temp Indirect | 200 graden |
Moeilijkheid | 1/5 |
Servings |
Personen
|
Ingrediënten
- 4 stuks Italiaanse bollen
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 plakken bacon
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 4 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 20 gram zout
- 2 theelepels gemalen zwarte peper (uit een molen)
- 40 gram paprikapoeder
- 30 gram knoflookpoeder
- 20 gram uienpoeder
Tools
- BBQ ingericht voor indirect garen
- Gietijzeren skillet Of een andere pan
- Scherp mes
Instructions
Voorbereiding
- Snijd de bovenkant van de bollen af en hol ze uit. Smeer de binnenkant in met olijfolie. Leg hierna de plakken bacon vanuit het midden over de rand van de bol.
Bereiding
- Steek je BBQ aan en stook hem op tot 200 graden indirect, zorg dat je skillet (of andere pan) gelijk mee opwarmt.
- Bak nu de spekjes uit in de skillet.
- Verdeel de uitgebakken spekjes over de 4 bollen. Breek een ei, vermeng deze met een kwart van het zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Leg hierna het ei in een bol, vul zo alle bollen met het ei-kruidenmengsel. Wanneer het er ook nog mooi uit moet zien dan meng je de kruiden alleen met het eiwit en leg je het eigeel later bovenop.
- Leg nu de bollen op je BBQ en wacht ongeveer 15 minuten. Wanneer de bacon lekker knapperig begint te worden en het ei begint te stollen dan strooi je de kaas over de bollen.
- Laat nu nog 5 minuten doorgaren zodat het ei helemaal gestold is en de kaas is gesmolten, haal ze eruit en geniet van deze stevige snack!
Instructions
Voorbereiding
Bereiding
|
Benodigdheden
Ingrediënten
Tools
|
Wat kunnen we hierbij eten en drinken
Wat kunnen we erbij eten ?
Het is eigenlijk al een complete maaltijd maar een stuk Fatty van de vorige avond past er goed bij
Wat drinken we erbij?
Wanneer je daar op 's middags al aan toe bent dan raden wij een lekker licht pilsje of een fris wijntje zoals een Riesling aan.